Wanneer Haptotherapie?

Wie ziek is of iets mankeert, wil daar over het algemeen zo snel mogelijk van af. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan jezelf te doen. Zo kan een klacht iemand een mogelijkheid tot groei geven. Acceptatie van of het leren omgaan met een klacht of ziekte gaat aan de mogelijke groei vooraf. Wanneer er bijvoorbeeld geen balans bestaat tussen iemands gevoel en verstand, tussen dat wat men moet of wil en dat wat men kan, kunnen klachten ontstaan van lichamelijke of psychische aard. De wijze waarop men reageert is voor ieder mens uniek.

Wanneer Haptotherapie?

  1. Als je wilt gaan leven vanuit je eigen gevoelens en verlangens.
  2. Wilt leren jezelf te accepteren.
  3. Jezelf wilt leren zijn in relatie, familie, werk of school.
  4. Wilt om leren gaan met je hooggevoeligheid.
  5. Moeilijkheden hebt met het herkennen en uitdrukken van gevoelens. Moeite hebt met aangeven van grenzen.
  6. Negatief zelfbeeld hebt (minderwaardigheidsgevoel)
  7. Problemen ervaart die verband houden met de overgang van de ene naar de volgende levensfase: van kindertijd naar pubertijd, van pubertijd naar volwassenheid, van volwassenheid naar middelbare leeftijd etc.
  8. Last hebt van stress, spanning, overbelasting.

Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is een therapie met als uitgangspunten voelen en ervaren. Daar waar problemen ontstaan tussen voelen en denken biedt de haptotherapie ondersteuning en begeleiding.

Wanneer je gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan.

Door middel van gespekken, ervaringsoefeningen en aanraking wordt aan den lijve voelbaar wat er speelt. Je wordt geconfronteerd met wat je voelt en hoe je daar mee omgaat. Op die manier levert haptotherapie een bijdrage aan de bewustwording van het gevoelsleven. Het doel is dat denken en voelen ( weer) met elkaar in evenwicht komen. Daardoor wordt je veerkracht groter, zodat je vitaler en sterker in het leven staat.

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

De eerste sessie begint met een intakegesprek, waar samen wordt bepaald wat de hulpvraag is. Een sessie bestaat meestal uit een combinatie van gesprek, ervaringsoefeningen en “werken op de behandelbank”.
Na een aantal sessies zal een evaluatiegesprek plaatsvinden, waarin besproken wordtof haptotherapie de passende therapie is.

Logo VVH

De vereniging van Haptotherapeuten (VVH) is de landelijke beroepsvereniging. Zij beheert het register van erkende GZ-Haptotherapeuten en ziet toe op naleving van de kwaliteitseisen. Daarnaast werkt de VVH aan permanente verbetering van de deskundigheid van de GZ-Haptotherapeut. Dat gebeurt onder andere door verplichte nascholing. Ook neemt de VVH initiatieven voor wetenschappelijk onderzoek over haptotherapie. Cliënten van de GZ-haptotherapeut kunnen met eventuele klachten terecht bij de Commissie van Toezicht voor de Haptotherapie van de VVH.

 

Contact

Meer weten over onze behandelingen of workshops?
Vul hiernaast het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Praktijk Gea Brouwer

Het Arsenaal
Kloosterstraat 15
6981 CC Doesburg

Tel: 0313 – 41 93 16
E-mail: info@geabrouwer.nl
KvK: 09203454

Het Arsenaal Doesburg (foto © Bas Weetink Fotografie)Klik hier voor de routebeschrijving.

Facebook Volg ons ook op Facebook!

 

logo-gz-haptotherapeut
Lid VVH nr. 318A

Lid RCN nr. R0046

    Uw naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht

    Ja, ik ga akkoord met het privacybeleid

        Lees hier ons privacybeleid